Tips vastgoedfotografie

Hoe start je met drone luchtfotografie?

Droneluchtfotografie wordt heel wat eenvoudiger dankzij onze 6 tips. Toen de eerste drones op de markt kwamen, was het makkelijk om indruk te maken met je foto’s en video’s. Tegenwoordig moet je als foto- of videograaf wat meer uit de kast halen om op te vallen. Wij leren je hoe je dat doet. Heb je na het lezen van deze post nog vragen over luchtfotografie met een drone? Aarzel niet om ons te contacteren.

Hoe start je met drone luchtfotografie?

1.     Bereid je goed voor

2.     Hou rekening met de dronewetgeving

3.     Maak een goede compositie

4.     Fotografeer in HDR

5.     Oefening baart kunst

6.     Huur een professionele dronefotograaf in

 

1.     Bereid je goed voor

Voordat je jouw drone in de lucht laat, lees je best de gebruiksaanwijzing aandachtig. Zorg dat je weet wanneer de batterij van je drone bijna leeg is. Je zal niet de eerste zijn die gekke toeren moet uithalen om een drone met een bijna lege batterij te redden. Met de meeste drones kan je 30 minuten vliegen. Neem daarom altijd een reservebatterij mee. Dat geeft je meer gemoedsrust tijdens het fotograferen.

Om te voorkomen dat je met een scheve camera of stuurafwijking vliegt, kalibreer je best het kompas van je drone. Er komen trouwens steeds meer modellen op de markt met een return home-functie. Deze drones kunnen met ingebouwd GPS-systeem automatisch terugvliegen naar het punt van opstijgen als bijvoorbeeld de verbinding met de bestuurder wegvalt. Opgepast, de beginlocatie moet wel goed ingesteld zijn.

2.     Hou rekening met de dronewetgeving

Drones zijn een relatief nieuwe uitvinding en de technologie ontwikkelt snel. Daarom veranderen de regels vrij vaak. Op veel plekken is het niet toegestaan om te vliegen met een drone. Bij Immo Tools hebben we een licentie voor een klasse 2-drone. Dat wil zeggen dat we in onbeveiligd Belgisch luchtruim tot 45 meter hoog kunnen vliegen. Wil je meer weten over de dronewetgeving? Lees onze blogpost over de actuele dronewetgeving.

3.     Maak een goede compositie

Laat je niet afleiden door de prachtige landschappen en hou de compositieregels in je achterhoofd wanneer je fotografeert met een drone. Deze simpele regels kunnen kracht en dynamiek aan jouw foto's geven. Zoek naar horizontale, verticale en diagonale lijnen. Deze vormen de basis voor je compositie. In landschappen en stedelijke omgevingen kan je eindeloos met lijnen spelen. Bedenk op welke lijnen je de nadruk wil leggen.

TIP: Richt je camera eens recht omlaag. Je hoeft niet hoog te vliegen om meteen een heel nieuw perspectief te krijgen. Kijk eens op Google Maps om te zien waar je mooie fotolocaties kan vinden.

4.     Fotografeer in HDR

Veel camera’s hebben moeite om een beeld zo te belichten dat zowel de lucht als de grond goed te zien zijn. Als bijvoorbeeld de wolken goed zichtbaar zijn, is de grond vrij donker en andersom. Daarom maak je best een High Dynamic Range (HDR)-foto. Dit doe je door drie foto's te maken vanuit hetzelfde standpunt: goed belicht, overbelicht en onderbelicht. Deze voeg je achteraf samen. Sommige toestellen hebben zelfs een HDR functie ingebouwd. Zo krijg je een perfect belichte foto.

5.     Oefening baart kunst

Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt met fotografie. Het is altijd even wennen wanneer je voor het eerst met een drone vliegt. Net als bij alles moet je oefenen. Je leert best eerst met je drone vliegen en hem onder controle houden. Pas als je dit onder de knie hebt, ben je klaar om je te focussen op het maken van foto’s . Laat je dus zeker niet van de wijs brengen als de eerste resultaten tegenvallen. Oefening baart kunst!

6.     Huur een professionele dronefotograaf in

Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Huur dan een professionele dronefotograaf in. Dronefotografie zit in het pakket dat Immo Tools aanbiedt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag ons plan van aanpak.

 

Terug naar overzicht
Deel: Facebook LinkedIn Twitter