FAQ

Veelgestelde vragen
Het antwoord op de meest voorkomende vragen vindt u hieronder. We groepeerden de vragen en hun antwoord volgens onderwerp. Vindt u het antwoord op uw vraag niet terug, aarzel dan niet ons te contacteren.
Registreren
Wie kan zich registreren?

Iedereen die professioneel met vastgoed bezig is en in België gevestigd is, kan zich registreren. Makelaars, notarissen, projectontwikkelaars, zaakvoerders van een makelaarskantoor etc. Zolang je een btw-nummer hebt, kan je je registreren. Bovendien kan je als kantoormedewerker meteen het hele kantoor registreren.

In het geval van franchises of meerdere vestigen moet elk kantoor met een eigen adres en zich apart registreren. Het is wel mogelijk één BTW nummer bij meedere kantoren te gebruiken.

Momenteel voeren we opdrachten uit in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Limburg. Kantoren buiten deze regio kunnen zich registreren maar zien mogelijk geen beschikbaarheden in de agenda. Contacteer ons dan via [email protected] en we zoeken samen naar een oplossing

Waarom moet ik me registreren?

Registreren is de beste manier om met Immo Tools samen te werken. Zo krijg je toegang tot een fotopaneel waar je netjes je opdrachten kan inplannen, de vorige opdrachten opvolgen en afgewerkte beelden downloaden.

Hoe kan ik me registreren?

Je kan je heel eenvoudig via onze website registreren in 3 eenvoudige stappen via deze link

Stap 1; Creëer je eigen logingegevens. Maak hierbij gebruik van je professioneel e-mailadres en selecteer zelf een wachtwoord;

Stap 2; Vul je persoonlijke gegevens aan;

Stap 3; Ben je de eerste in je kantoor die zich aanmeldt?  Kies dan hier om een nieuw fotopaneel aan te maken voor je kantoor.
Heb je een uitnodiging ontvangen of zijn hebben je collega's al toegang tot een fotopaneel kies dan om aan te sluiten bij een bestaand kantoor.

Kan ik een medewerker toevoegen aan een bestaand kantoor?

Zeker. Je kan collega’s toevoegen aan je fotopaneel. Gezellig!

Ga hiervoor naar Mijn Account > Kantoor > Medewerkers. Hier kan je collega's uitnodigen om zich aan te sluiten aan het fotopaneel van jouw kantoor. De uitgenodigde collega ontvangt een melding waarna hij zich kan registreren op onze website. Bij de derde en laatste stap van deze registratie kiest hij/zij voor aansluiten bij bestaand fotopaneel. Zo eenvoudig is het.

Meerdere gebruikers brengen geen extra kosten met zich mee.

Kan ik een nieuw kantoor registreren als medewerker?

Yep! De persoon die het kantoor als eerste registreert krijgt automatisch de adminrol toegewezen, maar die rol kan later nog doorgegeven worden. Doorgaans is de zaakvoerder de admin.

Hoe snel verloopt de registratie?

Registratie gaat snel in 3 eenvoduige stappen via deze link.

Ondervind je toch moeilijkheden, aarzel dan niet ons te contacteren.

Zijn er kosten verbonden aan de registratie?

Nee! Registratie en gebruik van het fotopaneel is kosteloos, en brengt geen contractuele verplichtingen met zich mee. Het account is dus op elk moment gratis opzegbaar. Alleen de aangevraagde opdrachten worden - vanzelfsprekend - in rekening gebracht.

Welke accountrollen bestaan er?

Er bestaan twee rollen: de adminrol en de medewerkerrol. De eerste van een kantoor die zich registreert, krijgt automatisch de adminrol toegewezen, maar je kan deze op elk moment doorgeven. De adminrol is bedoeld voor de zaakvoerder en heeft toegang tot de kantoorinstellingen.
De medewerkerrol heeft alleen toegang tot de persoonlijke instellingen. Zowel de medewerkerrol als de adminrol kunnen natuurlijk opdrachten inplannen, collega's uitnodigen en foto’s downloaden.

Opdracht Boeken
Hoe kan ik een opdracht inboeken?

Dit gebeurt volledig online. Als je in het dasboard op het knopje ‘Nieuwe Dossier’ klikt, leiden we je naar de bestelmodule. Hier kan je eerst kiezen of je een nieuwe fotoreportage wilt boeken of een aanvraag wil opstarten voor een 3D Bouwgrond of 3D Makeover.

Als je kiest voor een fotoreportage start je aanvraag automatisch op. Hier geef je de locatie, contactpersoon, type opdracht, datum en mogelijke extra’s in. Vervolgens krijg je een samenvatting te zien, en kan je de betalingswijze kiezen. Om een opdracht te boeken dient je kantoor geregistreerd te zijn en moet je ingelogd te zijn.

Wat is het werkgebied?

Indien de aangevraagde opdracht uit ons werkgebied zou vallen krijgt u bij de aanvraag geen beschikbaarheden te zien. Toch helpen we u dan ook graag verder. Contacteer ons dan via [email protected] en we gaan samen op zoek naar een oplossing.

Kan ik alle diensten online inboeken?

Ja, de meest voorkomende zaken kan u online aanvragen; fotoreportages en hun extra's, 3D bouwgrond en 3D Makeovers. Voor alle andere aanvragen helpen we je natuurlijk ook graag verder. Contacteer ons hiervoor via [email protected]

 

 

Wanneer kan ik boeken?

Je kan op elk moment je opdracht invoeren, tot acht weken voor de geplande uitvoeringsdatum.

Wanneer worden de opdrachten uitgevoerd?

In theorie kan je een opdracht inboeken om de volgende dag te laten uitvoeren, maar dit is volledig afhankelijk van de beschikbaarheid. We engageren ons om beschikbaar te zijn binnen de vijf werkdagen.

Worden er opdrachten op feestdagen uitgevoerd?

Nee. Immo Tools is een bedrijf dat rekening houdt met de ‘work-life balance’ van haar medewerkers. We werken dus niet op feestdagen.

Worden er opdrachten in weekends uitgevoerd?

Nee. Onze medewerkers hebben recht om hun weekend te gebruiken om uit te rusten. We plannen dus geen opdrachten in tijdens het weekend.

Is het mogelijk een avondsessie te boeken?

Op verzoek kunnen we een avondsessie uitvoeren, om bijvoorbeeld foto’s te nemen bij schemering of zonsondergang. Dit valt niet onder onze standaardfotoreportage en dient ad hoc bekeken te worden. Contacteer ons hiervoor via [email protected] 

Kan ik meerdere opdrachten tegelijk boeken?

Omdat elke opdracht andere parameters heeft (qua locatie, datum en specificaties), moeten ze apart ingeboekt worden. We kunnen de opdrachten wel bundelen in de planning, of je kan de opdrachten zelf na elkaar inboeken op een dag met veel beschikbaarheden. Indien je toch met een specifieke situatie zit die een andere aanpak vraagt mag je ons natuurlijk ook contacteren via [email protected]

Hoeveel tijd is er voorzien in een fotoreportage?

Voor een klassieke fotoreportage "Normal" voorzien we 60 minuten op locatie. Dit is voldoende tijd om gemiddeld 35 beelden te maken en maximum 50. Ben je toch van mening meer beelden nodig te hebben. Kies dan bij de aanvraag voor een fotoreportage  "Large" waarbij we 90 minuten terplekke zijn en maximaal 80 beelden maken of "XL" waarbij we 120 minuten terplekke zijn en maximaal 125 beelden maken. Jij bepaalt hoeveel je nodig zal hebben.

Indien u een extra boekt bij uw fotoreportage wordt er hiervoor extra tijd voorzien in uw boeking. We onderscheiden extra's met een variabele en vaste tijdsduur. Bij die eerste houden we rekening met de bewoonbare oppervlakte, bij de twee heeft dit geen invloed.

De voorziene tijdsduur is dus volledig afhankelijk van uw aanvraag en zal duidelijk aangegeven worden bij uw bestelling. Zo kan u de bewoners correct kan inlichten.

Welke extra’s kan ik toevoegen aan een fotoreportage?

U kan ervoor kiezen een klassieke fotoreportage uit te breiden met een van onze extra diensten.
Hoogtefotografie met mast, luchtfotografie met drone, Videotour, Arstistieke details, 360° virtual tour of 2D grondplannen kunnen ingeschakeld worden om een nog beter beeld te geven van het aangeboden eigendom. U kiest zelf wanneer u welke extra’s bijbesteld, zo kan u uw eigen accenten leggen als makelaar.

Is het mogelijk enkel luchtfotografie met drone te bestellen?

Nee, dit kan alleen als extra bij de fotoreportage.

Is het mogelijk om enkel een 360° virtual tour te bestellen?

Een 360° virtual tour kan je alleen als extra bij een fotoreportage bestellen.

Worden er ook projecten in aanbouw gefotografeerd?

Dat is mogelijk. Vaak is het dan interessanter om een kleiner pakket te nemen, aangezien niet alles gefotografeerd moet worden. Je kan tijdens de boeking in de notities vermelden dat het om een project in aanbouw gaat.

Is het mogelijk om extra tijd te voorzien bij complexe eigendommen?

Ja, hoor. Als je twijfelt kan je best ruim voldoende tijd inboeken, en meer uitleg geven in de notities. Zo zorgen we er samen voor dat we zeker genoeg tijd inboeken om een complexe opdracht tot een goed einde te brengen.

Word ik herinnerd aan een eerder gemaakte boeking?

We zorgen voor twee herinneringen. Bij de boeking ontvangt de opdrachtgever en de contactpersoon een bevestiging. Vervolgens krijgen ze beide 36 uur voor de geplande uitvoering een herinneringsmail. 

Betaling
Hoe verloopt de betaling van een opdracht?

Er zijn twee manieren om een opdracht te betalen: met de online portefeuille of achteraf betalen

Bij de online portefeuille wordt het te betalen saldo per geboekte opdracht afgepunt van je beschikbare kantoorsaldo. Wanneer het saldo een drempelwaarde bereikt wordt ze automatisch aangevuld zodat u zonder onderbreking kan blijven werken. Bij achteraf betalen ontvangt u tweewekelijks een factuur van de uitgevoerde opdrachten.

Voor structurele samenwerkingen is de online portefeuille zonder twijfel het handigst en voordeligst.

Kan ik mijn betalingsvoorkeur wijzigen?

Ja hoor, elk kantoor start automatisch door opdrachten achteraf te betalen met factuur. Hierbij wordt er twee-wekelijks een factuur wordt opgemaakt en opgestuurd.. Werkt u liever met de online portefeuille? Prima, contacteer ons via de knop in het fotopaneel of via e-mail op [email protected]

Werkt u met een online portefeuille en schakelt u liever terug over naar achteraf betalen? Geen probleem, ook hier is een email naar [email protected] voldoende.

Hoe gaat de online portefeuille te werk?

De online portefeuille is de meest eenvoudige en voordelige oplossing. De individuele opdrachten worden hierbij afgerekend door het beschikbare saldo op je online portefueille bij Immo Tools.

Alle klanten hebben in hun fotopaneel de optie de online-portefeuille te activeren. Je bepaalt daarbij allereest een provisiebedrag dat je wil hanteren. Dit bedrag vormt het startsaldo van je online portefeuille én het is het tegoed dat automatisch wordt bijgevuld als je saldo een drempelwaarde heeft bereikt.

Je ontvangt enkel nog facturen voor deze automatisch aankoop van tegoed. De individuele opdrachten worden afgepunt van het saldo op je online portefeuille. Hier ontvang je dus geen factuur meer voor maar je kan alle transacties goed opvolgen via je fotopaneel. Heel transparant. 

Welke korting ontvang ik bij de online portefeulle?

Indien kiest voor een werkwijze met een online portefeuille krijg je 5% korting op alle bestellingen van fotoreportages met hun extra's en 3D render.

Wanneer wordt de opdracht van de online portefeuille afgepunt?

Wanneer je de opdracht inboekt, zie je het te betalen bedrag en het saldo. Bij invoering van de opdracht wordt het bedrag meteen afgetrokken.

Wat als het saldo van de online portefeuille ontoereikend is?

Het saldo wordt automatisch aangevuld wanneer het een drempelwaarde bereikt van minder dan €250. Zo zorgen we ervoor dat je zonder onderbreking opdrachten kan blijven aanvragen

Wat als een opdracht betaald met de online portfeuille kosteloos geannuleerd wordt?

Je kan elke opdracht tot 24u voor de geplande uitvoering kosteloos annuleren. Dit krediet wordt dan meteen teruggestort naar het saldo.

Na 24u voor de geplande uitvoering betaal je een vergoeding van € 55. Je zal dus het krediet MIN € 55 teruggestort krijgen op je saldo.

Omdat we werken met een saldo worden er geen kredietnota’s opgesteld.

Wanneer ontvang ik mijn factuur met de online portefeuille?

Bij de online portefeuille ontvang je de factuur meteen na de automatische aanvulling van je online portefeuille wanneer de drempelwaarde bereikt is.

Krijg ik een overzicht van de uitgevoerde opdrachten en transacties binnen mijn online portefeuille?

Uiteraard. Je vind alles netjes en duidelijk terug in je account.

Hoe gaat een betaling achteraf te werk?

Op traditionele wijze: je boekt een opdracht en betaalt later op factuur. Je kan een factuur ontvangen op de 15de dag van de maand, of op de laatste dag van de maand. Alle opdrachten binnen deze periode worden gebundeld op één factuur. De betalingstermijn is 15 dagen.

Wanneer wordt de factuur bij achteraf te betalen boekingen verstuurd?

Je kan een factuur ontvangen op de 15de dag van de maand, of op de laatste dag van de maand, afhankelijk van wanneer je de opdracht inboekt. Alle opdrachten binnen deze periode worden gebundeld op één factuur.

Wat is de betalingstermijn van de facturen?

De betalingstermijn van openstaande facturen is 15 dagen.

Ontvang ik een detailafrekening van de uitgevoerde opdrachten?

Jazeker, je ontvangt een detailafrekening op de factuur.

Wijzigingen & Annulaties
Kan een opdracht geannuleerd worden door Immo Tools?

Ja, maar dit gebeurt uiterst zelden. Dit kan gebeuren bij het invoeren van je opdracht, door een dubbele boeking of onverwachtse onbeschikbaarheid. Maar als dit voorvalt, word je ruim op voorhand verwittigd.

Indien een opdracht kort voor de uitvoering door uiterste overmacht geannuleerd moet worden, wordt het krediet teruggestort op je saldo en contacteren we je zo snel mogelijk om de opdracht opnieuw in te plannen en uit te voeren.

Kan ik het tijdstip van een geboekte opdracht wijzigen?

Ja, je kan tot 24u voor aanvang van de opdracht deze kostenloos verplaatsen. Is het korter dan 24 u voor aanvang dien je deze opdracht helaas te annuleren en een nieuwe opdracht aan te maken.

Wijzigingen en annulaties kan je uitvoeren op de detailpagina van de individuele opdracht.

Kan ik de parameters van een geboekte opdracht wijzigen?

Neen, het is voorlopig nog niet mogelijk zelf de individuele paramaters van een opdracht te wijzigen. Je kan zo dus niet zelf de locatie, contactpersoon, type opdracht of eventuele extra's wijzigen.

Wil je toch een wijziging van deze aard doorvoeren in je geboekte opdracht? Contacteer ons dan via [email protected]

Kan het tijdstip van een opdracht gewijzigd worden door Immo Tools?

Ja, Bij elke aanvraag voeren we een manuele controle uit van enerzijds de haalbaarheid van de reistijden en anderzijds de efficiënte invulling van onze planning. Hierdoor is het mogelijk dat we de opdracht 15 tot 30 minuten verplaatsen bij de bevestiging. U ontvangt een email wanneer we dergelijke wijziging moeten uitvoeren. 

Het is aan te raden dat u de bewoner inlicht dat een aangevraagd tijdstip dus steeds onder voorbehoudt is. Er wordt best rekening gehouden met een marge van 30 minuten voor het effectief bevestigde ingeschatte aanvangsuur.

Eens een opdracht ingepland staat doen we er alles aan dit aanvangsuur te respecteren. Onvoorziene omstandigheden zoals o.a. file, technische storing, ziekte... kunnen steeds onze planning in de war brengen. Desgevallend zullen we u zo snel mogelijk telefonisch contacteren.

Kan een geboekte opdracht geannuleerd worden?

Je kan elke opdracht tot 24 uur voor de geplande uitvoering kosteloos annuleren. Na 24 uur voor de geplande uitvoering betaal je een vergoeding van €65.

 

Kan een opdracht geannuleerd worden door Immo Tools?

Ja, maar dit gebeurt uiterst zelden. Dit kan gebeuren bij het invoeren van je opdracht, door een dubbele boeking of onverwachtse onbeschikbaarheid. Maar als dit voorvalt, word je ruim op voorhand verwittigd.

Indien een opdracht kort voor de uitvoering door uiterste overmacht geannuleerd moet worden, wordt het krediet teruggestort op je saldo en contacteren we je zo snel mogelijk om de opdracht opnieuw in te plannen en uit te voeren.

Op locatie
Hoe verloopt de uitvoering van een opdracht?

Meteen na aankomst neemt onze fotograaf een kijkje in het hele pand, liefst samen met de makelaar of opdrachtgever. Dit om een overzicht te hebben van de woning en te weten wat er wel en niet gefotografeerd dient te worden. Vervolgens worden de foto’s genomen, zonder vaste volgorde. Na afloop van de beschikbare tijd moet onze fotograaf vertrekken om een volgende opdracht tot een goed einde te brengen.

Hoelang duurt de uitvoering van een opdracht?

Dit is afhankelijk van het type fotoreportage en eventuele extra's die je hebt gekozen. Onze applicatie berekent bij de boeking de ingeschatte tijdsduur voor de opdracht. Deze informatie zie je bij de samenvatting van de bestelling, op de detailpagina en op de verschillende emailmeldingen. Het is aan te raden deze informatie door te geven aan de bewoner.

Moet ik als makelaar aanwezig zijn?

Je aanwezigheid is niet verplicht maar wel sterk aan te raden. De kwaliteit wordt alleen maar beter als je er bent om de situatie ter plekke te bekijken, de fotograaf te briefen en richtlijnen te geven.

Moeten er voorbereidingen getroffen worden?

De woning is liefst op voorhand opgeruimd en gekuist, zoals een goede huisvader/-moeder dit zou doen. We voorzien na boeking een checklist die je helpt om de woning voor te bereiden. Kortom: de woning moet bij aankomst van de fotograaf in de staat zijn waarin je wil dat ze gefotografeerd wordt.

Wat als de woning niet opgeruimd is?

We hebben slechts een korte beschikbare tijd om te fotograferen, dus zullen we foto’s nemen van de woning in de staat waarin ze zich bevindt. Onze fotograaf heeft in zijn/haar planning geen tijd om kamers op te ruimen of grote zaken te verhuizen. Kleine zaken kunnen we – in functie van de foto – verplaatsen, of we kunnen er, in overleg met de opdrachtgever, ook voor opteren om sommige ruimtes niét te fotograferen.

Ruimt de fotograaf de woning op voor de fotoreportage?

Opruimen behoort niet tot het takenpakket van onze fotograaf. We zullen alleen kleine zaken verplaatsen in functie van de foto of de cadrage.

Waar parkeren we de wagens?

We willen objectvrije foto’s kunnen nemen van de voorgevel. Auto’s die bij de woning horen dienen dus – liefst op voorhand – in de garage gezet te worden, of aan de overkant van de straat.

Wat als de woning niet toegankelijk is?

Dat zou jammer zijn! In dit geval nemen we zoveel mogelijk foto’s van de buitenzijde en wordt alleen dit aspect in rekening gebracht (€ 65). De rest wordt weer op het saldo gestort. We factureren alleen wat we doen, dat is onze ethische code.

Worden kostbare voorwerpen en persoonlijke items gefotografeerd?

Het onderwerp van de foto’s is de woning, niet de objecten erin. Kleine zaken tot het formaat van een A4-papier vallen in onze foto’s niet op, maar het is wel aangewezen om persoonlijke items op te bergen.

Mogen er huisdieren rondlopen tijdens de fotoreportage?

Wij houden ontzettend veel van huisdieren, maar we nemen hen liever niet op in onze vastgoedfoto’s. Niet iedereen is fan van huisdieren, of zijn er zelfs allergisch aan. Daarom: beter foto’s zonder onze harige vrienden. Het geeft ook een professionelere indruk.

Moeten de lichten aangestoken worden?

Het is aangewezen om alle lichten aan te steken voor aankomst van de fotograaf. Dan kan de fotograaf beslissen welk licht hij gebruikt, in functie van elke foto. Een maximum aan daglicht heeft sowieso onze voorkeur.

Wat als er geen licht beschikbaar is in de woning?

Geen probleem, daglicht is voor ons prioritair. Als het beschikbare daglicht niet voldoende is, gebruiken we de flitskop.

Wat als er een onverwachtse regen- of sneeuwbui uit de lucht valt?

Voor we starten hebben we de digitale buienradar natuurlijk al gecheckt. Als we neerslag anticiperen, beginnen we met de buitenzijde. Als we toch verrast worden doen we ons uiterste best die bij afwerking te verdoezelen.

Wat als de fotograaf schade aanricht?

Onze fotografen zijn uiterst voorzichtig, maar het zijn ten slotte ook slechts mensen. Als er een ongelukje gebeurt, hebben we geen probleem om onze verantwoordelijkheid te nemen. Om verzekeringstechnische redenen vereisen we wel dat de vaststelling ter plaatse door beide partijen (fotograaf én opdrachtgever) gebeurt en onze fotograaf foto's neemt van de schade.

Wat als de eigenaar zelf enkele foto’s heeft gemaakt?

Altijd leuk! Je kan deze opsturen naar de makelaar, zodat zij een keuze kunnen maken.

Afwerking
Hoe verloopt de afwerking?

Na afloop van de fotoreportage werken we de foto’s op ons kantoor af. Dit gebeurt door een apart team, niet door de fotografen zelf. We werken de foto’s af in hoge en lage resolutie, maar laden in eerste instantie alleen de lageresolutiebestanden op in het platform. De hogeresolutiebestanden zijn – kosteloos – op aanvraag beschikbaar.

Wat is er niet inbegrepen in de afwerking?

Inhoudelijke wijzigingen of beeldmanipulaties zijn niet inbegrepen. Zulke aanpassingen dienen eerst persoonlijk besproken te worden en gebeuren enkel op aangeven van de opdrachtgever.

Wanneer ontvang ik de foto’s?

We doen ons best om de foto’s de eerstvolgende werkdag na de reportage beschikbaar te stellen. Wil je 100% zeker zijn van een snelle afwerking dan kies je best voor onze spoedprocedure. Hierbij garanderen we een afwekring binnen 6u na de opdracht.

Hoeveel foto’s zal ik ontvangen?

We werken alle foto’s af die we ter plaatse hebben genomen. Onze eerste selectie gebeurt dus ter plaatse, samen met de makelaar. Het maximaal aantal beelden wordt verder bepaald door het type fotoreportage;

1)    Normal: max. 50 beelden

2)    Large: max. 80 beelden

3)    XL: max. 120 beelden

Wordt er blauwe lucht toegevoegd tijdens de afwerking?

Jazeker, op alle exterieurbeelden voorzien we een nette lucht met mooie wolken.

Wordt het logo van het immokantoor toegevoegd?

Dat kan. We vragen wel om dit aan te geven wanneer je een opdracht boekt, onder ‘Opmerkingen’. Je krijgt de beste resultaten wanneer het logo van hoge kwaliteit is. Daarom vragen we om het logo als vectorieel bestand door te sturen, in bestandsformaat .ai, .eps of .pdf.

Op welke resolutie worden de beelden afgewerkt?

De foto’s worden in hoge en lage resolutie afgewerkt en standaard uitgesneden naar een 2:3 beeldverhouding. De hogeresolutiebeelden worden op 300 dpi geëxporteerd, volgens de maximale pixelbreedte van de camera. Dat maakt deze beelden uiterst geschikt voor drukwerk. De lageresolutiebeelden worden op 80 dpi geëxporteerd, met 1080 pixels op de korte zijde.

Alternatieven zijn ook mogelijk, zonder extra kost, als je dit op voorhand aanvraagt.

Aflevering
Hoe worden de beelden afgeleverd?

De foto’s worden in het online portaal bij de opdracht afgeleverd. Daar kan je ze als .zip downloaden, of zelfs doorsturen naar iemand anders.

Wanneer zijn de beelden beschikbaar?

We engageren ons om de beelden op de eerstvolgende werkdag, vanaf 24u na de reportage, beschikbaar te stellen. 

Wat als ik mijn foto’s na 48u nog niet ontvangen heb?

Oei, dan lijkt er iets misgelopen te zijn. We vragen je om ons zo snel mogelijk te contacteren via [email protected], en dan zoeken we zo snel mogelijk een oplossing.

Hoe kan ik de hoge resolutiebestanden verkrijgen?

Standaard uploaden we alleen de lageresolutiebeelden. Je kan de hogeresolutiebeelden aanvragen via mail. We sturen ze kosteloos door, normaliter de dag zelf.

Mag ik de beelden doorsturen aan een andere makelaar?

Als klant van Immo Tools koop je een gebruiksrecht om de beelden commercieel te gebruiken, maar niét het auteursrecht of vermogensrecht. Je mag deze beelden doorsturen naar anderen, maar deze foto’s mogen niet door anderen commercieel gebruikt worden. Als een andere makelaar deze foto’s commercieel wil gebruiken, kan hij ons contacteren om nieuwe afspraken te maken.

Hoelang worden de foto’s bewaard?

De foto’s blijven gedurende 60 dagen beschikbaar in het platform. We bewaren een offline kopie gedurende 24 maanden na de upload.

Auteursrechten
Ben ik als opdrachtgever eigenaar van de gemaakte foto’s?

Nee. Als klant van Immo Tools koop je een gebruiksrecht om de beelden commercieel te gebruiken, maar niét het auteursrecht of vermogensrecht. De volledige uitleg over de rechten vind je in onze algemene voorwaarden.

Voor welke doeleinden mag ik de beelden gebruiken?

Als klant van Immo Tools koop je een gebruiksrecht. Je mag de beelden commercieel gebruiken, dus om het pand te verkopen of reclame te maken voor je kantoor. De gebruikerslicentie geldt voor alle vestigingen van je onderneming.

Je mag de beelden niet gebruiken voor het commerciële nut van onderaannemers. Je mag de beelden ook niet verhandelen. De volledige uitleg over de rechten vind je in onze algemene voorwaarden.

Kan ik eigenaar worden van de gemaakte beelden?

Dat is mogelijk. Je kan de vermogensrechten van de beelden overnemen, aan een prijs die we na persoonlijk contact afspreken.

Mogen de beelden aan de eigenaar van de woning bezorgd worden?

Beelden hebben emotionele waarde. De woningeigenaars zullen mooie foto’s van hun woning zeker appreciëren. Je mag de foto’s dus aan de eigenaars bezorgen, maar zij mogen de foto’s niet gebruiken met een commercieel doel. We raden dus aan om de foto’s pas na verkoop te bezorgen. De eigenaars mogen de foto’s zelfs op sociale media zetten, maar niét met de bedoeling het pand te verkopen.

Wat met onrechtmatig gebruik van het beeldmateriaal?

Als je als opdrachtgever onrechtmatig gebruik tegenkomt, kan je ons op de hoogte stellen via [email protected] . Wij contacteren dan de partijen om een overeenkomst uit te werken of het gebruik te laten staken. We gaan ook zelf op zoek naar onrechtmatig gebruik.